torsdag 29 juli 2010

Kvällens tv-tablå

Kan tipsa om ett tv-program ikväll kl.21.45 på SVT1.
Det heter "Undercover boss".


Programmet är som en dokumentär kan man säga där en person är chef för ett stort företag i USA. Och sedan ska denna person klä ut sig och vara anställd för en viss tid. Sist så var det chefen för Seven Eleven som var med. Han var då på ett flertal av sina restauranger för att testa olika skift samt i två av fabrikerna där de tillverkade det de säljer.


Detta är ju en helt underbar idé egentligen. På det här sättet så får ju cheferna verkligen se hur det går till på arbetsplatserna som de "chefar" över. Sist så sa chefen till exempel att ja här skulle det ju vara smart att ha en diskho. Varpå damen som jobbade i butiken och var ansvarig för han som praktikant svarade: In your dreams! Haha här kommer han med en massa idéer redan första dagen.
Haha hon var helt ovetandes om att han faktiskt kan fixa sådana saker.

Sen kanske det blir lite väl amerikaniserat på slutet när chefen ger olika grejer till de som har varit hans arbetsledare under dagarna så att folk börjar grina å så vidare. Men ändå så är det ett väldigt bra program och det är något som fler chefer egentligen borde göra för att kunna göra sina företag en aningens bättre, framför allt för sina arbetare.

Kan också tillägga att programmet innan detta, Himmelblå, också det är väldigt bra. Det är en norsk serie som utspelar sig ute på en ö ute i Norska kusten någonstans. Åså händer det en massa saker på den där ön. Väldigt mysig och rolig serie. Kl. 20.00 SVT1.

Se båda vettja! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar