bilden på tårtan kanske inte blev den bästa med den smakade gott!
Den här tårtan gjorde jag nu till Linus födelsedag. Jag fick smaka tårtan när vi var i Norge senast och vad jag förstod så är det en vanlig tårta dem gör där. Bären kan ju såklart bytas ut mot andra. Den jag fick i Norge innehöll ananas och var pyntad med clementinklyftor vilket också kan vara en variant. Men så här ser receptet ut för den med hallonsmak:
Cheesecaketårta med hallon
Botten:225 g smulad Digestive
125 g smör som man smälter och blandas med Digestiven
Detta tryckes sedan ut i formen
Fyllning:1 paket gele med hallonsmak som ska blandas med halva vattenmängden än vad som står på paketet. Gelé med smak har jag endast hittat i Norge men det går säkert att ta det gelésocker som finns i svenska matvarubutiker och sen tillsätta valfri smak.
125 g philadelphia ost
3 dl gräddfil
115 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
Häll sedan fyllningen över kexbotten och ställ den i kylskåpet över natten så att det stelnar.
Gelélock på kakan:
1/2 l färska eller frysta bär t ex hallon
4 dl utspädd skogsbärsaft
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Ta grytan från värmen och låt svalna. Lägg sedan bären på kakan och bred gelén över bären. Förvara i kylskåp, ca 4h räcker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar